In functie de organul examinat prin ecografie, de medicul care face investigatia si de pacient, timpul alocat fiecarui tip de ecografie este diferit. Foarte importante sunt si constitutia pacientului si modificarile descoperite la examinarea ecografica. In general, medicul isi ia un interval de 30 de minute pentru o examinare ecografica.
Nu uitati! Anumite tipuri de ecografii necesita o pregatire prealabila a pacientului pentru a beneficia de o imagine optima, data de propagarea buna a ultrasunetelor. Un exemplu este ecografia abdominala, la care este bine sa nu fie prezent mult aer in tubul digestiv. Astfel, este recomandat un repaus alimentar de aproximativ 4 ore. De asemenea, este indicat consumul de lichide cu o ora inainte de efectuare, pentru a vizualiza bine vezica urinara si structurile invecinate.
Examinarea urologica presupune, de asemenea, un consum de lichide, in general, aproximativ 300ml.
Sunt si tipuri de ecografii, precum cele care folosesc sonde pentru vizualizarea structurilor superficiale, care nu necesita o pregatire speciala.
Pentru examinarile ginecologice (san, utrer, ovare), perioada de examinare difera in functie de patologia existenta, fie in prima, fie in ultiima decada a ciclului menstrual.
La cabinetul medical Dr. Mihaela Bolohan puteti face programari simplu si rapid:
Cabinet medical Dr. Mihaela BolohanStr. Pravat nr.12, Sect.6, Bucuresti |