Ecografie totala doctor Mihaela Bolohan cabinet medical sector 6 drumul taberei bucuresti

Ce este ecografia?

Ecografia sau ultrasonografia este metoda prin care sunt vizualizate diferitele organe si tesuturi ale corpului uman, cu ajutorul ultrasunetelor. Ultrasunetele sunt vibratii mecanice de foarte mare frecventa. Reflexia ultrasunetelor in structurile corpului omenesc permite realizarea unor imagini anatomice. Traductorul, acel aparat pe care medicul il plimba in zona organului pe care il examineaza ecografic, emite ultrasunete si apoi primeste ecourile returnate de tesuturile si organele prin care au trecut. Prin masurarea amplitudinii, frecventei si a timpului in care ecourile se intorc la traductor se realizeaza imaginea bidimensionala a regiunii examinate, imagine care este vizibila pe monitor. Imaginile ecografice se obtin in timp real, fiind astfel posibil sa vizualizam structura si miscarea organelor interne.

Ecografia Doppler este o aplicatie speciala a ecografiei prin care se poate evalua directia si viteza fluxului sangvin in vasele mari ale gatului, abdomenului, mainilor si picioarelor. Progresele tehnologice au permis dezvoltarea ecografiei 3D in care reflexia ultrasunetelor este vizualizata tridimensional. Ecografia 4D reprezinta vizualizarea unei imagini 3D in miscare.

Ce patologie putem depista prin efectuarea procedurii de ecografie abdominala totala?

O ecografie abdominala totala inseamna vizualizarea urmatoarelor organe: ficat, splina, colecist si cai biliare, vase abdominale, vezica urinara, rinichi, uretere, pancreas, prostata, glande suprarenale, ganglioni intraabdominali, ovare, uter.

In functie de zona abdominala investigata, medicul poate descoperi:

 • Hematoame intraabdominale in contextul unor traumatisme;
 • Litiaza colecistica (pietre), polipi, colecistita acuta, colecistita cronica;
 • Formatiuni maligne sau benigne hepatice, steatoza hepatica;
 • Formatiuni si chiste pancreatice, colectii lichidiene peripancreatice, pancreatita acuta, pancreatita cronica (inflamatia cronica a pancreasului);
 • Formatiuni splenice, marirea de volum a splinei;
 • Litiaza sau microlitiaza renala, chiste renale, formatiuni renale, dilatatii renale;
 • Marire de volum a prostatei;
 • Formatiuni, litiaza de vezica urinara;
 • Formatiuni uterine sau anexiale;
 • Ingrosarea peretilor stomacului, intestinului subtire, colonului.
 • Datele obtinute in urma evaluarii ecografice se coreleaza intotdeauna cu examenul clinic si paraclinic pentru a identifica diagnosticul de certitudine si pasii care urmeaza acestuia.

Aveti nevoie de o ecografie abdominala totala?

Alegeti un medic cu 22 de ani de experienta! Doctor Mihaela Bolohan este medic primar de medicina interna, cu competenta de ecografie generala, cardiaca si vasculara.

Va asteptam sa ne vizitati:

Cabinet medical Dr. Mihaela Bolohan

Str. Pravat nr.12, Sect.6, Bucuresti
in incinta fostei Policlinici Drumul Taberei 34
0758.980.239 Tel. CABINET
cabinet [at] doctor-bolohan.ro

Programul cabinetului
Luni, Miercuri, Vineri: 14:00 – 18:00
Marti, Joi: 8:00 – 13:00